Spanish Catalan English French German Russian

Llegir, inspira...

Del 2 de desembre 2020 al 8 de gener 2021

Centre Cívic Matas i Ramis C/ Feliu i Codina, 20. Barcelona (Sala Ignasi Vallhonesta)

“La literatura, ha estat sempre part important a la meva obra, i de fet és la fonamentació teòrica de les meves lectures, el que em porta a les imatges i el que vull expressar. No pretén ser il·lustració sinó que intento transmetre  mitjançant imatges, el que aquesta lectura m'ha suggerit o fet sentir.

 Sóc conscient que el meu dibuix té una clara ascendència escultòrica, però alhora, tant en pintura com en escultura sempre m'ha interessat la simplicitat de la forma, tan com el dinamisme i l'expressió. A això contribueix, penso, el cromatisme i la línia que per a mi sempre ha estat important: "La línia és la intel·ligència pura en els cossos", en paraules de Maria Zambrano” 

Marisa Ordóñez


Llegir, inspira... : Introducción a la exposición

Als dibuixos s’aprecia la influència dels treballs escultòrics que ha fet l’artista en la seva trajectòria, amb formes simples, arrodonides i molt de dinamisme. També destaca el cromatisme pel qual ha fet servir elements per donar relleu com sorra o fang. L’exposició es pot visitar fins al 8 de gener.

 

“Totes les pintures que tenim aquí estan suggerides per les meves lectures, algunes són dels meus escriptor preferits i d’altres segueixen una mica la meva temàtica de sempre que és la temàtica de dona”

MARISA ORDÓÑEZ, artista

Televisió

 La Sala Ignasi Vallhonesta del centre cívic Matas i Ramis acull la mostra de pintures “Llegir inspira” de Marisa Ordóñez. Es tracta d’una selecció d’una dotzena d’obres de gran format realitzades els darrers anys i que estan inspirades en llibres que l’artista ha llegit. Novel•les de Paul Auster, María Zambrano o Virginia Woolf entre d’altres es veuen reflectides a les pintures amb un text que les acompanyen.

Galería de imágenes